Kursevi

KURSEVI ENGLESKOG JEZIKA ZA DECU

ST NICOLAS SCHOOL u ponudi ima veliki broj kurseva engleskog jezika za decu svih uzrasta. Naši kursevi za predškolce osmišljeni su tako da podstiču slušanje, imitiranje, vežbanje i prirodno usvajanje fraza i izgovora. Deca uče kroz pesme, igru i glumu. Jedna od uspešnih metoda koje primenjujemo je i TPR (Total Physical Response) koja u osnovi ima ideju da se drugi jezik može naučiti kao i prvi, kroz iste prirodne procese. TPR imitira ove procese zahtevajući od učenika da fizičkim pokretom odreaguju na pažljivo modelovane instrukcije. Ova, pre svega, izuzetno zabavna metoda postala je neizostavan deo nastave kod najmlađih polaznika, jer pruža neopterećujuće, brzo i lako prepoznavanje jezičkih struktura. Bilo da se radi na usvajanju novog vokabulara, obnavljanju starog, učenju pesmica ili učenju gramatike na posredan način, TPR se izdvojio kao najefikasnija metoda u postizanju željenog cilja.

Za naše osnovce i srednjoškolce koji žele da unaprede svoje znanje engleskog jezika ST NICOLAS SCHOOL nudi zanimljive programe koji se zasnivaju na najpoznatijim udžbenicima, diskovima i dodatnim materijalima iz Velike Britanije. Trudimo se da učenje jezika za decu bude zabavno, ali i da shvate njegovu važnost i korisnost za budući život. Naši učenici uče u opuštenoj atmosferi, ali pred njih stalno postavljamo nove izazove u ovladanju engleskim jezikom. Pored časova u učionici, s vremena na vreme deci organizujemo i vannastavne aktivnosti van škole.

HIPPO - međunarodno takmičenje iz engleskog jezika

Zahvaljujući uspešnoj saradnji sa udruženjem GLOBAL HIPPO, ST NICOLAS SCHOOL svake godine organizuje takmičenje iz engleskog jezika za sve zainteresovane polaznike uzrasta od 9 do 19 godina. Hippo takmičenje je međunarodnog tipa i u njemu učestvuju učenici ne samo iz Srbije, već i iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Italije, Makedonije, Crne Gore i Slovenije.

Prvi krug takmičenja se održava u našoj školi, a oni koji prođu u finale imaju priliku da pokažu svoje znanje i osvoje vredne nagrade u Italiji na finalnoj rundi koja se organizuje u mestu Lido di Jesolo, u blizini Venecije.

S ponosom ističemo da je naša učenica Simona Vračar 2013. godine osvojila 3. mesto u finalu u Italiji.

nic

 
 

PRIPREMA ZA POLAGANJE FCE I CAE ISPITA

01 728x90 Addvantage WEB Banners BRONZE 2015

Pored osnovnih kurseva za srednjoškolce, ST NICOLAS SCHOOL kao član partnerskog programa Britanskog Saveta, organizuje i pripremne kurseve za polaganje međunarodno priznatih Kembridž ispita: FCE (First Certificate in English) i CAE (Certificate of Advanced English).

Ispit se održava nekoliko puta godišnje, a diploma koja se stiče je trajno validna i može se iskoristiti za studije ili konkurs za posao u velikom broju zemalja i institucija.

Pripremna nastava se odvija dva puta nedeljno po 60 minuta, ili jednom nedeljno u trajanju od 120 minuta.

Nastava se odvija u malim grupama-od 3do 8 polaznika, što profesoru ostavlja dovoljno vremena da se posveti svakom učeniku.

FCE (First Certificate in English)

Na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope, ovaj sertifikat nosi oznaku B2. Njime se potvrđuje da kandidat ima dovoljno jezičkog znanja da može samostalno da se snalazi u zemljama engleskog govornog područja. Prihvaćen je kao dovoljna potvrda znanja za zaposlenje i neke studije širom Velike Britanije, kao i svuda u svetu.

Ovaj ispit najčešće polažu tinejdžeri i odrasli kandidati zbog školovanja na engleskom jeziku, dobijanja bolje poslovne pozicije ili iz ličnog interesovanja.

Pre polaska na kurs, neophodan je ulazni test da bi se procenilo da li kandidat poseduje odgovarajući nivo znanja. Na kursu će se temeljno obraditi sve jezičke veštine koje se testiraju na samom FCE ispitu, a to su čitanje, slušanje, upotreba engleskog jezika, govor i pisanje.

Udžbenik po kome radi je specijalno namenjen pripremi za polaganje ovog ispita. Pored standardnog FCE udžbenika, postoji i poseban program FCE for Schools, čije su teme prilagođene uzrastu i interesovanjima polaznika, što ih dodatno motiviše da koriste engleski i nastave sa svojim usavršavanjem.

CAE (Certificate of Advanced English) 

Na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope, ovaj sertifikat nosi oznaku C1. Od polaznika na ovom nivou očekuje se da se snalaze u većini situacija, na poslu i na studijama u zemljama engleskog govornog područja. CAE ispit je dokaz da je kandidat sposoban ne samo da se sa lakoćom snalazi u životnim situacijama, već i da prati sva univerzitetsaka predavanja i efektno komunicira na profesionalnom nivou. CAE je sertifikat koji priznaju skoro svi univerziteti u Velikoj Britaniji, kao i mnogi drugi širom sveta.

Od kandidata koji polažu ovaj ispit se očekuje da mogu da koriste jezičke strukture sa lakoćom i da su u stanju da prilagode stil izražavanja različitim društvenim situacijama i sagovornicima.

Pre polaska na kurs, neophodan je ulazni test da bi se procenilo da li kandidat poseduje odgovarajući nivo znanja. Na kursu će se temeljno obraditi sve jezičke veštine koje se testiraju na samom FCE ispitu, a to su čitanje, slušanje, upotreba engleskog jezika, govor i pisanje.

Lokacije

REFERENTNA LISTA